среда, 1. април 2009.

Nova zicara na Bjelasici




Prigodnom svecanoscu koja je uprilicena 28. 03. 2009. na skijalistu "Kolasin 1450 Ski – Resort“ puštena je u funkciju žičara šestosjed „Viline vode“. Vrpcu je presjekao predsjednik opštine Mileta Bulatović koji je kazao da ova žičara nije bitna samo za Kolašin, već za čitav region Bjelasice i Crne Gore. Njena izgradnja je siguran dokaz da Kolašin svakim danom postaje moderan turistički centar, kazao je Bulatović. On je dodao da je realizacijom krupnih projekata Kolašin stvorio preduslove za dolazak investitora, a jedan od prvih investitora koji je vjerovao u Kolašin bila je kompanija „Bepler i Jakobson".

Nova moderna žičara dužine 1 300 metara ima kapacitet za 2800 skijasa na sat i do vrha, na skoro 2000 metara nadmorske visine će se moći izaći za nepunih pet minuta. Nova žičara opslužuje tri nove staze u dužini od 10 kilometara koje su isprojektovane i pripremljene po poslednjim evropskim standardima koji se primjenjuju u najrazvijenijim centrima u Zapadnoj Evropi. Sa ovom stazom je postignuta ponuda za skijaše svih nivoa, kazao je Bulatović.

Bulatović je dodao da je opremu za izgradnju žičare isporučila firma „Dopelmayer“ iz Austrije. Ovom i ranijim investicijama, postojeća žičara i liftovi, sređivanje i održavanje novih staza, Ski – centar je lansirao novu ponudu i kapacitete za preko sedam hiljada skijaša na sat sa adekvatnim brojem i dužinom staza. Investicijom i puštanjem u rad najmodernijeg sistema za proizvodnju vještačkog snijega obezbijeđen je siguran početak skijanja u decembru mjesecu kao i početak sezone sve do majskih dana. Ski – centar je u poslednje dvije godine investirao u vozni park, uključujući motorne sanke i nove ratrake, digitalni sistem izdavanja ski – pasova, novu opremu i obuku zaposlenih, zaključio je Bulatović.

Investicija je koštala preko pet miliona eura.

Нема коментара:

Постави коментар