недеља, 3. мај 2009.

Praznik rada na Durmitoru


Žabljak-Nevladina organizacija “Dormitores”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, osmu godinu zaredom, tokom prvomajskih praznika, organizovala je turističko-zabavnu manifestaciju.
I ovog puta bila je to uspješna kompilacija ekstremnih sportova i zabave. Manifestacija “Prvomajski praznici ra(j)da”, kako su je nazvali organizatori iz popularnog kafea “Dvorište” na čelu sa vlasnikom Goranom-Gogom Nikitovićem, počela je u petak uveče okupljanjem oko 120 učesnika iz Francuske, Irske, Austrije, Slovenije, ali i Novosađana, Beograđana, Podgoričana, Budvana i posjetioca iz drugih mjesta.

Ekspedicija je juče krenula uz masiv Durmitora. Zaustavila se kod Modrog jezera i uspela uz Ranisavu. Nakon zajedničkog starta, slobodnim ili fri rajd stilom spustili su se snoubordom niz preko 500 metara dug i veoma strm sniježni namet.
U večernjim časovima je u “Dvorištu” organizovan festival hip-hop muzike. Prisutne su zabavljali istaknuti muzičari iz Crne Gore i okruženja. Predvodio ih je Niggor, akter svih dosadašnjih festivala u “Dvorištu”. Nastupila je “Klapa” iz Kotora i beogradski bendovi M.A.X., “Koba 33” i “Kojot Horsman“. Bilo je bučno i burno do jutra, uz pomoć agregata, jer “Dvorište” nema struje. Organizatori su ostali dosljedni svojoj nekonvencionalnosti, pa su ulaznice naplaćivane nakon koncerta.

Goran Nikitović kaže da je projekat imao za cilj animiranje velikog broja mladih koji se bave ekstremnim sportovima i savremenim trendovima.
-Oni su najbolji promoteri planinskog turizma. Nadam se da smo na ovaj način ostavili pozitivan trag i doprinijeli daljem razvoju turističke ponude Durmitora i Crne Gore, kao što smo to uradili kroz prethodnih sedam snoubord takmičenja, veliki broj muzičkih dešavanja i tri biciklistička maratona predjelima Durmitora i Sinjajevine - rekao je Nikitović.

Нема коментара:

Постави коментар