петак, 1. мај 2009.

Zapocela akcija "Crna Gora nam je dom-Crna Gora, moj dio planete"



Realizacija akcije u okviru kampanje "Ova zemlja nam je dom- Crna Gora, moj dioplanete", započela je i u Beranama, a prvu sadnicu zasadio je Predsjednik opštine,Vuka Golubović.

Nosilac kampanje i akcije je Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, a partneri su lokalne uprave i Uprava za šume. Kako je predviđeno, na području beranske opštine biće zasađeno 80.000 sadnica, a realizacija akcije je započela sađenjem sadnica u park šumi Jasikovac.

Kako je istakao predsjednik Golubović, projekat "Ova zemlja nam je dom" će doprinijeti da se obnovi šumski fond na području beranske opštine, očuva prirodna sredina i unaprijedi ekologija.

Prema njegovim navodima, realizujući ovu akciju lokalna uprava i svi građani, rade za budućnost svoje djece i grada, te da sa takvim aktivnostima treba nastaviti i nakon okončanja akcije.

U nastavku realizacije akcije "Ova zemlja nam je dom", sadnice su zasadili predstavnici lokalne uprave, radnici javnih preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola članovi Planinarskog i Sportsko-ribolovnog društva.

Poseban doprinos realizaciji akcije doprinijeli su i radnici JP "Komunalno", koji su iskopali oko 500 rupa za sađenje i posadili oko 200 sadnica.

Нема коментара:

Постави коментар